About Astrid

Astrid Trügg werd in 1972 in Utrecht, Nederland geboren en heeft van jongs af aan altijd getekend wat leidde tot haar studie op de kunstacademie te Utrecht waar ze haar afstudeerde in de richting autonoom schilderen. Ze startte haar eigen onderneming in Nederland en was al snel vrij succesvol door diverse commissies. Naast haar werk als kunstenares adviseerde op gebied van interieur ontwerp.

Op zoek naar avontuur vertrok ze in 2003 naar Schotland waar ze haar kunstacademie opvolging gaf door verder te studeren aan de gerenommeerde Leith School of Art, Edinburg. Momenteel werkt ze deels in haar studio in Edinburgh deels in Amersfoort.

Haar werk is geïnspireerd door prachtige architectonische vormen en contouren van Edinburgh en haar geschiedenis. De textuur van verweerde zandstenen façades, ongekende diversiteit in kleuren en vormen als gevolg van de eroderende werking door wind en Schotse regen zijn een prachtige afspiegeling van de wisselwerkingen tussen mens en natuur. Ze produceert haar eigen verf met prachtige pigmenten en werkt vaak met collages van antieke Franse en Schotse kranten. Na het opbouwen van diverse lagen verf krast ze weer terug om deze fascinerende textuur en verhalen weer tot leven te laten komen.

Biography

1972 Born, The Netherlands
1990 - 1991 History of Art & French, Université de Droit, Aix en Provence, France
1991 - 1997 BA Painting, Utrecht School of Art
1995 - 1996 Painting and Jewellery Design, East Carolina University, USA
2003 - 2004 1 Year Full Time Painting Course, Leith School of Art
2005 - Now Working from studio at Coburg House Art Studios, Leith, Edinburgh
2010 Moved to Amersfoort The Netherlands and works between her studio in Leith and continues to work at Coburg House Art Studios, Leith, Edinburgh


Awards

2005 Eliza Clifford Award
2005 Leith Gallery Award